Iarina, Luca si Anastasia Ungureanu, cei trei frați care au câștigat zeci de medalii la atletism

Share:

La 16 ani, Iarina Ungureanu este de șase ori campioană națională și cucerește medalii la seniori, iar frații săi mai mici, Luca și Anastasia s-au impus în trei maratoane.

Au 16, 13 și 9 ani, sunt frați și au împreună zeci de medalii la concursurile de atletism. Este povestea Iarinei, a lui Luca și a Anastasiei Ungureanu, trei copii din Rm. Vâlcea pregătiți de Alina Enescu, fiica fostei antrenoare Viorica Enescu.

Iarina a început atletismul la zece ani și a devenit rapid cea mai bună bună. Deși nu a împlinit vârsta senioratului, fata se bate de la egal la egal cu sportivele mult mai mari decât ea.

Iarina are la active șase titluri de campioană națională la U18 și U20, iar anul acesta a ocupat locul al treilea la seniori și al doilea la tineret, la 400 m garduri.

„Tatăl meu m-a îndrumat să fac acest sport, să fac mișcare. La început nu știam ce înseamnă, ce probe cuprinde. Am continuat cu diferite probe, până am ajuns la 400 m garduri unde fac performanță” – Iarina Teodora Ungureanu, altetă.

Ca să ajungă la performanțele din prezent, Iarina a făcut multe sacrificii!

”Mă antrenez de două ori pe zi, nu ies în oraș, nu adorm târziu, nu mănânc mult!”-  Iarina Teodora Ungureanu, atletă.

Iarina Ungureanu are bursă olimpică la juniori și a obținut baremul pentru Campionatele Europene U18 de la Rieti, care au fost amânate pentru 2021 din cauza Pandemiei de Coronavirus.

Mezina vrea să ajungă campioană olimpică

Deși sunt mai mici decât ea, frații săi i-au urmat pasiunea. Luca, cel mijlociu, este vicecampion național la 60 m garduri, la lungime și a câștigat un maraton.

Mezina familiei, Anastasia, are doar nouă ano, iar în ultimii doi ani a ieșit pe primul loc la Maratonul Olteniei.

„Îmi place mult să fac sport, aș vrea să devin campioană olimpică” – Anastasia Ungureanu, atletă.

Deși mai sunt doar 3 zile până la Crăciun, copiii sunt tot în sala de antrenament, unde se pregătesc să întâmpine sărbătorile prin muncă.

„Ne pregătim pentru Crăciun. În sportul de performanță, nu facem pauză. Nu avem Crăciun, Paște, Revelion” Alina Enescu, antrenor atletism.

Alina Enescu are specializări în atletism, tenis de câmp și înot

Alina Enescu face parte dintr-o familie cu ștate vechi în atletism, părinții ei, Viorica și Octavian Enescu au fost antrenori emeriți, iar mama Alinei a pregătit-o pe Ionela Tîrlea, vicecampioana olimpică de la Atena, în proba de 400 m garduri. Alina a terminat Facultatea Babeș Bolyai din Cluj, specializare tenis de câmp și înot. Specializarea pentru atletism a obținut-o la Școala de Antrenori din București, în timp ce era studentă la Relații Internaționale, în cadrul ASE-ului.

În prezent pregătește o grupă de 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani. Sportivii pe care îi antrenează au obținut medalii la toate categoriile de vârstă. Anul acesta au în palmares 2 medalii de aur, 2 de argint și 6 de bronz la Campionatele Naționale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.