Liberalul George Șișcu: „Pentru libertate şi democraţie trebuie luptat zi de zi, nu sunt daruri care cad din cer!“

0

In urmă cu 31 de ani, românii au ieşit masiv în stradă, pentru a se opune dictaturii comuniste. A fost strigătul unui popor sătul de abuzuri, minciuni şi lipsuri. Eroii acelor zile au făcut posibilă eliberarea României, iar unii dintre ei şi-au sacrificat viaţa, luptând pentru libertate şi democraţie.

România s-a schimbat mult în aceste trei decenii, deşi unii consideră că progresele au fost prea lente şi că nivelul de trai nu a crescut în mod satisfăcător. Chiar dacă a durat ceva timp, am devenit ţară membră a Uniunii Europene, iar apartenenţa la NATO ne asigură securitatea în regiune.

Însă pentru a clădi ceva trainic în această ţară avem nevoie ca adevărul despre revoluţia din decembrie 1989 să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile pedepsite.

Pe 22 decembrie, românii au cerut în stradă ”Jos comunismul!”, dar din păcate acest strigăt s-a auzit mult timp după 1989. De altfel, în istoria multor ţări, s-a văzut că libertatea şi democraţia nu sunt daruri care cad din cer, ci trebuie luptat zi de zi.

Am avut în toţi aceşti ani politicieni care au arătat că nu dau doi bani pe statul de drept şi că nu se pot desprinde de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei înseamnă să întărim statul de drept, să apreciem valorile libertăţii şi democraţiei şi să creştem respectul faţă de cetăţean.

În decembrie 1989, românii şi-au dat viaţa pentru democraţie, pentru o ţară liberă şi pentru un trai mai bun. Suntem datori să onorăm amintirea eroilor care au căzut în acele zile în întreaga tara.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.