Lege, cu dedicatie, in Rusia. Vladimir Putin, senator pe viata, dupa incheierea mandatului de presedinte!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege prin care foștii președinți ai țării devin senatori pe viață în momentul în care își încheie mandatul. Astfel, el își acordă lui însuși o funcție în momentul în care nu va mai fi președinte, potrivit The Moscow Times.

Vladimir Putin şi-a dat lege să fie senator pe viaţă, după mandatul de preşedinte. De altfel, vorbim despre cea mai nouă schimbare în legislația care stabilește și reglementează statutul foștilor președinți, în contextul în care apar întrebări cu privire la viitorul lui Putin după ce mandatul său de șase ani va expira în 2024.

Noua lege face parte din pachetul legislativ mai larg care îi permite lui Putin să ignore limita pentru mandatele prezidențiale și să candideze nelimitat la cea mai înaltă funcție a statului rus.

Astfel, președinții care își încheie mandatul, dar și cei care demisionează din funcție pot primi funcția de senator pe viață. Legea se va aplica retroactiv și pentru aliatul lui Putin, fostul președinte Dimitri Medvedev, acesta fiind, de altfel, singurul fost președinte rus în viață.

O altă lege care va ajunge curând pe masa președintelui rus pentru promulgare acordă imunitate pe viață foștilor președinți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.