Raed Arafat (ne) spune cum sa reducem riscul de infectare cu COVID-19 de Craciun si Revelion

Share:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ne explică cum ar trebui să procedăm dacă avem musafiri la masa de Crăciun pentru a scădea riscul de infectare cu COVID, informeaza Romaniatv.net.

Raed Arafat recomandă să ne facem sărbătorile într-un număr restrâns de persoane, de preferat doar cu cei cu care locuim în aceeași casă. Dacă, totuși, vom avea și musafiri, șeful DSU spune că există un set de reguli pe care ar trebui să-l respectăm.

În primul rând, să aerisim cât mai des casa. Apoi, ar trebui să păstrăm o distanță față de musafiri și să purtăm masca de protecție, în afara momentului în care mâncăm, spune Raed Arafat.

„Să deschidă geamurile, să aerisim. Dacă vin oameni din altă casă cu care nu stai de regulă, să se păstreze o distanță sau să poarte masca de protecție. Sunt recomandări făcute inclusiv de OMS. Trebuie să ai mască, cu excepția momentului în care mănânci. Rămâne recomandarea de bază să nu se expună oamenii. O parte din aceste persoane pot ajunge pe mâna medicilor. E bine să avem înțelepciune în perioada asta, să nu avem impresia că suntem mai tari decât virusul. La anul sper să reușim să ne întoarcem la normalitatea pe care am cunoscut-o până acum”, a declarat secretarul de stat la Digi 24.

Raed Arafat a descris și cel mai negru scenariu de după sărbătorile de iarnă. Dacă nu se respectă recomandările, există posibilitatea să avem un nou val de infectări, atrage atenția șeful DSU.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.