Acord comercial istoric post Brexit intre UE si Marea Britanie

0

Regatul Unit al Marii Britanii a reușit să ajungă la acord istoric pentru viitoarea relație comercială cu Uniunea Europeană, în Ajunul Crăciunului, cu doar câteva zile înainte de finalul perioadei de tranziție.

Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord comercial post Brexit, potrivit BBC. Președinta Comisiei Europeane, Ursula von der Leyen, și negociatorul șef al UE, Michel Barnier, susțin în aceste momente o conferință de presă. Negocierile au început din luna martie.

Ursula von der Leyen a declarat într-o conferință de presă: „A fost un drum lung și întortocheat. Dar avem un acord bun. Este un acord corect, echilibrat, și este lucrul corect și responsabil de făcut pentru ambele părți. Negocierile au fost foarte dificile. Au fost multe în joc pentru atât de mulți oameni, astfel că a trebuit să luptăm pentru acest acord”.

„A meritat să luptăm pentru această înțelegere. Acum avem un acord echitabil și echilibrat cu Marea Britanie. Acesta ne va proteja interesele UE, va asigura o concurență loială și va oferi predictibilitate pentru comunitățile noastre de pescari. Europa merge acum mai departe”, a scris Ursula pe Twitter.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a confirmat joi încheierea unui acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană, pe Twitter: „Acordul a fost încheiat”. Alături de mesaj, Johnson a postat o fotografie cu el cu brațele întinse și cu degetele mari în sus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.