Ce tip de website se potriveste afacerii dvs.?

Share:

Afacerea dvs. are nevoie de un website deoarece acesta va fi interfata cu clientii sau potentialii dvs. clienti. La fel precum vitrina unui magazin clasic este utilizata pentru a incuraja vizitatorii sa intre, un website este fereastra si usa dvs. virtuala. Iar pentru unele companii aceasta este singura usa de intrare pe care o vor avea vreodata.

Pentru ca site-ul dvs. sa fie eficient este recomandat sa analizati nevoile afacerii dvs. Decideti apoi care dintre diferitele tipuri de website-uri va poate ajuta sa satisfaceti aceste nevoi. Un site de afaceri excelent este unul care atinge un obiectiv bine definit. Acest obiectiv poate insemna:

  • sa determinati clientii sa se aboneze la serviciul dvs./ alt apel la actiune
  • sa ii convingeti sa cumpere produsele dvs. sau
  • sa oferiti clientilor o imagine despre cine sunteti si ce faceti

In acest articol vom vorbi despre cele 3 tipuri de site-uri web de baza. Care tip de website se potriveste afacerii dvs.?

1. Website pentru vanzarea de servicii

Scopul unui site web de servicii este de a maximiza conversiile. Daca nu sunteti deja familiarizati cu notiunile teoretice, optimizarea ratei de conversie (CRO) este termenul folosit pentru a descrie cat de bine web site-ul dvs. transforma vizitatorii in clienti platitori.

Fiind un site web de servicii este conceput avand in vedere un obiectiv specific. Daca de exemplu obiectivul dvs. este sa atrageti mai multi abonati la noutatile despre produsele si serviciile dvs., atunci fiecare element al website-ului, fiecare fila si fiecare pagina, ar trebui sa ii determine pe vizitatorii dvs. sa se inscrie la buletinul informativ.

Apelul la actiune (CTA- Call-To-Action) ar trebui sa fie intotdeauna in campul vizual al acestora, un buton care sa ii determine sa faca click si sa cumpere serviciul dvs. Daca un vizitator acceseaza pagina „Intrebari frecvente” sa zicem, atunci de indata ce se incarca, butonul de inscriere ar trebui sa apara, undeva pe pagina.

Butonul de indemn la actiune trebuie sa apara pe pagina cu preturile produselor, pe pagina de descriere a companiei si pe toate celelalte. Vizitatorilor trebuie sa li se ofere in mod constant posibilitatea de a incepe imediat sa utilizeze serviciul dvs.

WordPress

Atunci cand utilizati acest tip de site web, marketingul prin continut va fi foarte util pentru a maximiza conversiile. In acest caz, implementarea unui blog activ pentru a creste traficul catre site-ul dvs. este esentiala.

WordPress este una dintre cele mai bune alegeri in acest sens. WordPress  ofera o platforma usor de utilizat, o varietate de instrumente de personalizare si control complet asupra tuturor domeniilor de proiectare – ceea ce este esential pentru succesul dvs.

In cazul unui website de afaceri, si daca estimati ca un numar mare de vizitatori va accesa website-ul dvs. este recomandat sa optati pentru gazduire web optimizata pentru WordPress, care va asigura functionarea fara intreruperi a website-ului dvs., livrand o performanta de pana la 30 de ori mai mare fata de serviciile de web hosting standard.

2. Magazin online

Magazin-onlineSimilar unui website de vanzari de servicii obiectivul principal al unui magazin online este de a convinge vizitatorii sa cumpere. Diferenta consta in faptul ca un site web de comert electronic (magazin online) este potrivit pentru companiile care ofera produse in locul serviciilor oferite de prima categorie.

Daca afacerea dvs. vinde sute sau chiar mii de produse diferite este recomandat sa va concentrati in faza de proiectare asupra functiei website-ului inaintea formei. Site-ul dvs. web ar trebui sa fie eficient din punct de vedere vizual indiferent de tipul acestuia insa o afacere care vinde o gama larga de produse online ar trebui sa se concentreze mai mult pe functionalitate decat pe estetica.

Magento/PrestaShop

Magento este una dintre cele mai populare platforme pentru magazine online. Este in general utilizat de magazinele online complexe putand fi extins prin pluginuri.

Magazinele Magento pot deveni si mai eficiente, cu performante de pana la 10 ori mai mari, daca veti utiliza un serviciu de gazduire web optimizata pentru magazine Magento. Astfel, timpul de raspuns si viteza de incarcare a website-ului (importante atunci cand aveti mii de produse) sunt garantate.

O alta platforma software foarte populara pentru magazine online este PrestaShop. Are o comunitate compusa din mii de utilizatori si mii de module sau teme disponibile pentru personalizare.

3. Website de prezentare tip catalog

Un site web de prezentare de tip catalog este exact ceea ce aveti nevoie daca conversiile nu sunt un factor esential.

Cand va ganditi la website-ul dvs., este obiectivul acestuia doar de a informa publicul despre ceea ce faceti? Doriti sa aratati viziunea din spatele companiei dvs. sau sa afisati o imagine clara a acesteia precum si obiectivele sale? Atunci aveti nevoie de un website de prezentare.

Desi trebuie sa contina si date de contact pentru afacerea dvs., acest tip de website pentru afaceri se concentreaza pe furnizarea de informatii generale pentru clientii dvs. Acestia vor vedea ca sunteti disponibil online ceea ce spune multe despre dvs. – arata oamenilor ca nu sunteti blocati in epoca de piatra.

Puteti crea un website de prezentare fie cu un website builder sau cu WordPress. Va fi la fel de simplu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.