Decizie soc a Curtii de Apel Bucuresti: Masca de protectie nu este obligatorie in spatii deschise!

În plină pandemie Covid, Curtea de Apel București a decis că masca nu este obligatorie în spațiile deschise. Decizia nu este definitivă și NU este executorie. Asta înseamnă că, până la decizia Instanței Supreme, MASCA RĂMÂNE ÎN CONTINUARE OBLIGATORIE în spațiile publice deschise.

Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, potrivit deciziei instanței.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”.Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal.Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia CAB.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs de CNSU și DSU la Înalta Curte.  Decizia va fi pusă în aplicare numai dacă și judecătorii de la Instanța Supremă vor menține decizia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.