Pariul useristului Claudiu Năsui: Transparenta 100% la Ministerul Economiei!

0

Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, anunţă că, de săptămâna viitoare, stadiul schemelor de ajutor de stat promise în perioadă de pandemie va fi publicat săptămânal pe site-ul Ministerului Economiei. „Este vorba despre schemele de ajutor de stat date prin OUG 130/2020 faimoasa ordonanţă prin care sunt ajutate cu granturi, deci bani cash direct, zeci de mii de întreprinderi care au fost afectate de COVID”, spune Năsui, citat de news.ro.

„Transparenţă 100%. Statul român nu este caracterizat prin transparenţă. Lucrul acesta trebuie să se schimbe. 1) Mediul de afaceri a cerut în mod repetat stadiul schemelor de ajutor de stat promise în perioadă de pandemie. De săptămâna viitoare, acesta va fi publicat săptămânal pe site-ul Ministerului Economiei. Este vorba despre schemele de ajutor de stat date prin OUG 130/2020 faimoasa ordonanţă prin care sunt ajutate cu granturi, deci bani cash direct, zeci de mii de întreprinderi care au fost afectate de COVID. Ele sunt împărţite în 3 scheme de ajutor de stat, numite măsura 1 – microgranturi, măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, şi măsura 3 – granturi pentru investiţii. Sunt numai granturi. OUG este deja dat, trebuia operaţionalizat. Există întârzieri majore. Am identificat azi o serie de cauze. Dar înainte de toate voiam să fie toată lumea informată corect. Vă voi ţine la curent cu remedierea lor. Pentru schemele de ajutor de stat viitoare, vom schimba paradigma. Şi vom folosi instrumentele de care am vorbit la audieri şi în program. Mai puţină birocraţie, fără procesarea manuală a zeci de mii de cereri şi în moduri în care să existe efect multiplicator”, a scris, recent, Claudiu Năsui pe Facebook.
Ministrul Economiei a adăugat că astăzi a fost pusă în circuit avizarea ordonanţei de urgenţă de granturi pentru HORECA.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.