Vesti proaste pentru romanii cu rate amanate la banca. ANAF le poate trimite somatii de plata de la 1 ianuarie!

0

ANAF a venit cu un anunţ care le provoaca frisoane românilor. De la 1 ianuarie, instituţia va putea să trimită somații de plată și, pentru românii care și-au amânat ratele la bancă, urmează zile grele. Asta pentru că facilitatea oferită în primăvară expiră la 31 decembrie, informeaza Romaniatv.net.

Somaţiile se trimit persoanelor cu datorii mai mari de 100 de lei şi mai vechi de șase luni. Sunt vizate de aceste proceduri inclusiv firmele cu întârzieri la plată și penalizări, iar multe dintre ele sunt cele au avut de suferit din cauza pandemiei.

Guvernul a venit cu un proiect la începutul pandemiei  pentru ca românii să-și poată amâna plata ratelor la bănci, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Prevederea poate fi prelungită sau nu, dar acest lucru o poate face doar un Guvern cu atribuții depline, ceea ce la acest moment România nu are. ABE – adică Autoritatea Bancară Europeană – venea recent cu ceva clarificări pe acest subiect. Și, evident, sunt apărate mai mult interesele băncilor, iar guvernele nu prea mai au ce face.

Începând din luna ianuarie, ANAF va avea la dispoziție informațiile despre toate conturile bancare ale persoanelor fizice și juridice din România.

Instituțiile bancare vor avea la dispoziție zece zile ca să trimită toate informațiile despre conturi către Fisc pentru a fi introduse în registru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.