Directorul OMS, declaratie soc: Pandemia de COVID-19 nu va fi ultima criză de acest tip!

0

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că pandemia de COVID-19 nu va fi ultima criză de acest tip, informează dpa.

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt de viaţă”, a afirmat oficialul într-o înregistrare video publicată duminică pentru a marca, în premieră, Ziua internaţională a pregătirii pentru epidemii.
Directorul general al OMS a afirmat că o investiţie mai bună în sănătatea publică, susţinută de guverne şi societate, ar putea „asigura pentru copiii noştri şi copiii acestora moştenirea unei lumi mai sigure, mai rezistente şi mai sustenabile”.
Tedros a spus că noul coronavirus a dat lumea „peste cap” în ultimele douăsprezece luni, cu consecinţe de anvergură asupra societăţii şi a economiei. Pandemia în sine însă nu a fost o surpriză, mai ales că avertismente cu privire la o astfel de posibilitate şi la lipsa de pregătire a lumii au fost emise de mai multe ori de-a lungul anilor.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.