Florin Calinescu ar putea pierde presedintia Partidului Verde

Share:

Tribunalul Bucureşti a decis anularea Congresului Partidului Verde din data de 20 iulie 2019.

Astfel, calitatea actorului Florin Calinescu de preşedintele a acestei formaţiuni politice a fost anulată. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată prin apel.

Instanţa a admis acţiunea formulată de preşedintele ales la Congresul din februarie 2019, Luminiţa Simoiu, prin care a solicitat, invocând încălcarea statutului partidului, anularea Consiliului Naţional al Partidului Verde, organizat la Bucureşti în data de 15 iunie 2019, unde s-a decis suspendarea acesteia din funcţia de preşedinte şi excluderea mai multor membri, printre care şi a prim-vicepreşedintelui Cristian Ţetcu, preşedintele CN al PV.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminiţa în contradictoriu cu intervenientul forţat Partidul Verde. Anulează hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde din data de 15.06.2019. Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din data de 20.07.2019”, se precizează în soluţia dată de Tribunalul Bucureşti.

Adi-Maria Luminiţa Simoiu a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedintele Partidului Verde la Congresul din februarie 2019, iar preşedinte executiv a fost desemnat Constantin Damov şi secretar general – Silviu Dumitru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.