Ministrul Justitiei, Stelian Ion, nu face concesii: Desfiintarea SIIJ, o noua strategie anticoruptie si respectarea avizelor CSM, printre prioritati!

Share:

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, este decis ca una dintre măsurile pe care le va lua se referă la desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Stelian Ion a precizat că este nevoie de o corectare a legislaţiei, pentru a fi pusă în acord cu recomandările internaţionale, ale Comisiei Europene, GRECO şi avizele Comisiei de la Veneţia, subliniind că aceste recomandări şi avize au fost “bine-venite”.

Stelian Ion a arătat că, în relaţia cu procurorii, nu va abuza de autoritatea ministrului Justiţiei şi va respecta avizul CSM în legătură cu numirile procurorilor în funcţii de conducere.

În opinia sa, avizul CSM trebuie să fie unul conform în cadrul procedurilor de numire a procurorilor de rang înalt.

Tot pe termen scurt, Stelian Ion a spus că trebuie întărită lupta anticorupţie.

“Este nevoie de o nouă Strategie naţională anticorupţie. Direcţia Naţională Anticorupţie nu trebuie desfiinţată, ci din contră, trebuie întărită, astfel încât să repornească motoarele şi să lupte cu marea corupţie şi nu cu fapte mărunte. Am observat în anii trecuţi că, dacă a existat un singur caz de derapaje, s-a creat o anatema asupra întregii instituţii, ceea ce nu este corect. Din păcate, de multe ori ies în evidenţă abuzurile şi excesele şi nu lucrurile bune care sunt în proporţie de 99%′’, a menţionat Stelian Ion.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.