Premierul Cîțu, clarificări necesare: „Nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sectorul public în 2021!”

0

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sectorul public în anul viitor, acestea urmând să fie menţinute la nivelul celor din decembrie 2020 până va fi definitivată o analiză asupra legii salarizării.

„În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar, am spus-o, o repet şi o voi spune tot timpul: nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vot fi tăiate salariile. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă, privind salariile din domeniul public, că au apărut tot felul de anomalii şi excepţii în momentul în care această lege a fost aprobată. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatul şi, până atunci, veniturile angajaţilor din sectorul public, atât local, cât şi central, se menţin la nivelul veniturilor din decembrie 2020, până la momentul în care vom avea o analiză asupra aspectelor şi implicaţiilor legii salarizării, a acelor excepţii care au apărut”, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern

Florin Cîţu a spus, de asemenea, că moratoriul de amânare a plăţii ratelor bancare se va prelungi şi după 1 ianuarie, când ar fi trebuit reluate plăţile.

”Am avut discuții referitor la amânarea plății ratelor la bănci. Există o decizie a EBA care spune că se pot amâna până la 9 luni. Am găsit o soluție prin care putem prelungi această facilitate. Vă vom prezenta toate detaliile în zilele viitoare. Este o soluție care intră în acel șablon pe care ni l-a dat Autoritatea Bancară Europeană”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Moratoriul privind amânarea ratelor la credite, care a fost aplicat în acest an pentru a susţine persoanele fizice şi companii care aveau credite bancare şi care au avut probleme financiare din cauza crizei coronavirusului, expiră la 1 ianuarie 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.