Opera Naţională Română din Timişoara continuă, de Revelion, tradiţia de peste o jumătate de veac

0

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) continuă tradiţia de peste o jumătate de veac de a-şi invita publicul, în seara de Revelion, la spectacolul cu opereta „Liliacul” de Johann Strauss (fiul), de această dată în format online.

Melomanii vor putea urmări joi, de la ora 18,00, ediţia 2019 a spectacolului, în care actriţa Maia Morgenstern a fost invitată să interpreteze rolul lui Frosch.

„În decembrie 1989 a fost pentru prima dată când nu a avut loc prezentarea operetei ‘Liliacul’, de la introducerea tradiţiei, de către Aca de Barbu (directoarea Operei timişorene în perioada 1946-1956 n.r.). Aca de Barbu a venit cu această tradiţie de la Viena, introdusă de însuşi Johann Strauss (fiul) în 1889, operetă inspirată după nivela ‘Le Reveillon’, care i-a plăcut foarte mult şi pe care acesta a muzicalizat-o. După 1989, când a fost întreruptă tradiţia, acum este ‘aproape întreruptă’. Noi vom difuza în reluare spectacolul de anul trecut, în care Frosch a fost interpretat de Maia Morgenstern”, a declarat, pentru Agerpres, managerul ONRT, Cristian Rudic.

Spectacolul cu opereta „Liliacul”, oferit de ONRT pe pagina de Facebook şi canalul youtube ale instituţiei, este un adevărat cadou pentru iubitorii de operetă de pretutindeni, ediţia 2019 jucându-se cu casa închisă încă de la începutul lunii decembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.