Ciolacu nu iarta duplicitatea liberalilor: „PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, atacă coaliția de guvernare pentru că a votat în Senat pentru anularea dublării alocației de stat pentru copii. Marcel Ciolacu susține că PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării.

Liderul PSD susține că PNL a promis înainte de alegeri că va dubla alocațiile, iar astăzi au dovedit că promisiunile partidului au fost doar o farsă. Acesta a numit Guvernul lui Florin Cîțu drept Guvernarea Anti-Alocație.

”Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor – nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile – nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022.

Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră! În #Guvernul Țepelor, PNL i-a păcălit cu cinism pe copiii țării cu alocațiile, așa cum USR-PLUS i-a mințit pe părinții lor cu sloganul TaxeZero pe salariul minim! Sunteți mici la suflet și lipsiți de omenie! Sunteți #Guvernarea Anti-Alocație, în care până și copiii primesc țeapă cu dedicație!” , a postat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.