Liderul AUR, George Simion: „Vizita lui Iohannis la Chisinau a fost una modesta.Trebuia pus accent pe romanitate!”

0

Liderul AUR, George Simion, a criticat modul în care a avut loc vizita oficială a președintelui României la Chișinău. Potrivit acestuia, vizita lui Klaus Iohannis ”a fost una modestă”, iar șeful statului ar fi trebuit să pună mai mult accent pe ”românitate”, informeaza playtech.ro.

„Din păcate, vizita lui a fost una modestă, în care l-a avut alături de el doar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pentru noi, Moldova nu este un subiect care ține de Externe. Pentru noi, Moldova este al doilea stat românesc și sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Astazi, am văzut vizita lui Klaus Iohannis în cel de-al doilea stat românesc, în R. Moldova. O vizită îndelung așteptată, vine după cinci ani. Klaus Iohannis trebuia să pună accent pe românitatea celui de-al doilea stat românesc de peste Prut, pe inevitabila reîntregire națională, care este singura soluție pentru teritoriul dintre Prut și Nistru”.

Din păcate, vizita lui a fost una modestă, în care l-a avut alături de el doar pe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pentru noi, Moldova nu este un subiect care ține de Externe. Pentru noi, Moldova este al doilea stat românesc și sperăm într-o reunire cât mai grabnică”, a spus George Simion într-un live pe Facebook.

Klaus Iohannis, fiind primul președinte primit de Maia Sandu, a făcut mai multe promisiuni celor din Republica Moldova, printre acestea fiind și doze de vaccin împotriva Covid-19, ajutor medical, dar și sprijin pentru fermieri, potrivit Adevărul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.