Muzicianul de geniu, Nicolae Voiculet: „Cine sunt salvatorii noștri?”

0

“Mai avem o zi din acest an care ne-a schimbat viața, dar și perspectiva, pentru o perioadă lungă de timp de acum înainte.

Este dificil să estimăm urmele pe care le va lăsa această pandemie asupra societăţilor, dar un lucru îl simțim cu toții și știm că nu ne vom mai întoarce la ceea ce-a fost…

Unii consideră că pot fi necesari ani de zile pentru a se ajunge la o normalitate, în timp ce alţii cred într-o revenire la normal pe la mijlocul lui 2021.

Eu consider că lumea a intrat într-o altă etapă și ceea ce se va întâmpla de-acum înainte va pune bazele unei noi lumi, cu noi principii și noi reguli.

România s-a aliniat și a schimbărilor mondiale reconfigurându-și o nouă clasă politică și o nouă dimensiune socială, care se va mula pe interesele impuse global.

Frica instaurată și impusă de toate sistemele, va avea consecinţe majore asupra transporturilor, turismului, evenimentelor culturale şi sportive.

Mă îngrijorează impactul asupra libertăţilor civile, care potrivit unor specialiști, democraţia şi drepturile omului s-au deteriorat deja în peste 80 de ţări, aşteaptându-se schimbări în profunzime ale societăţilor noastre.

Dacă munca la distanţă va devini o normalitate, atunci cred că marile orașe se vor depopula, iar economia mondială se va pregăti de noi șocuri și implementări majore.

Multe dintre organismelor internaționale sunt îngrijorate de o recesiune mult mai gravă decât cea de după criza financiară din 2008, considerând că această pandemie anunţă o catastrofă de lungă durată şi chiar devastatoare pe multe planuri.

Pentru prima dată în viața mea, m-am întrebat dacă aceasta este lumea în care vreau să trăiesc.

Educația, felul meu de a fi, se revoltă în fața “noii normalități”, a nefirescului bazat pe măsuri ilogice, prezentat ca ultim colac de salvare al omenirii, a dictaturii banului camuflată sub masca unor acțiuni absurde, a subjugării raționalului și a supremației obsedaților de putere.

În aceeași mlaștină a istoriei zilelor noastre, pritocesc idei, care au găsit portița către locul unde își pot manifesta anomaliile comportamentale și mentale, împachetate sub silnica sintagmă ”noua normalitate”.

Cinismul este principala trăsătură a celor care se erijează în “profeții” noii ere, unde toți cei care nu se înregimentează sunt dați de-o parte, izolați, ridiculizați, distruși profesional.

Părerea mea este că actuala criză sanitară reprezintă oportunitatea supremă de subjugare a popoarelor, de anihilare a voinței individului și de organizare a unei opoziții raționale.

Se mimează democrația și informarea cetățenilor, când, de fapt, statul de drept este subminat, diluat, hărțuit, desființat gradual și înlocuit de cohorte de politruci subordonați unor conducători-marionetă.

Ne scufundăm, încet dar sigur, în zona mâloasă a dezinformării, a minciunilor, acum, emise ca adevăruri științifice, ulterior, negate parțial sau total, până la epuizarea neuronilor destinatarilor mesajelor.

Dar cine sunt păpușarii?

Cine ne interzice zâmbetul și îl acoperă cu măști neconforme? Cine ne injectează zilnic doza de frică, până la dependență? Cine sunt cei care ne vor binele și vor să ne salveze?

Cine ne dezumanizează, ne îndepărtează unii de alții și de valori, ne fură identitatea și ne conduce din groapa de gunoi a istoriei?

Cine va beneficia de distrugerea statelor, sărăcirea popoarelor, ridiculizarea clasei politice, izbucnirea revoltelor de masă și dezmembrarea umanității? Cine sunt salvatorii sanitari? Cine..?

Nicolae Voiculeț

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.