Nicușor Dan spune „Stop!” risipei din bugetul Primariei Capitalei: „Subventia termica, o anomalie!”

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, susține că nu are de gând să renunțe la sistemul centralizat de încălzire, cel puțin temporar, deoarece prin intermediul acestuia bucureștenii se pot bucura de un aer mai curat.

Nicusor Dan explica de ce nu se poate renunta la sistemul de încălzire centralizat în Capitală: ”Avem un aer mai bun”.

Nicușor Dan nu renunță la sistemul de încălzire centralizat în Capitală. Edilul consideră subvenția plătită de Primăria Capitalei pentru transportul public în comun “o chestiune firească”. În ceea ce privește subvenția pentru căldură, aceasta este o ”anomalie”.

”Subvenţia pentru transport este o chestiune firească. Asupra cuantumului ei putem să avem discuţii, putem eventual să ne gândim la modificări de tarif, dar după ce transportul public va arăta aşa cum ar trebui să arate transportul public. Trebuie să avem condiţii civilizate de transport. Să avem acele linii unice, care să ne asigure că transportul public este eficient şi că ajungi mai repede cu transportul public decât cu maşina personală” , susține Nicușor Dan.

”În ceea ce priveşte preţul, fără să majorăm preţul, vom trece de la preţ pe călătorie la preţ pe oră sau oră şi un sfert, o să vedem exact, astfel încât, cu acelaşi bilet să poţi să schimbi două-trei mijloace de transport, aşa cum este peste tot în lumea civilizată”, declarat Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan a vorbit și despre subvenția pentru termie, susținând că: aceasta este ”o anomalie, pe care, din păcate, trebuie să o perpetuăm în următorii ani. Ea vine din faptul că ani de zile nu s-a investit în reţeaua de termoficare. Noi practic, prin această subvenţie, plătim pierderile pe care lipsa investiţiilor le face să existe”, a adăugat edilul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.