Gabriela Firea pune „punctul pe i”: „Anul 2021 începe sub semnul austerităţii!”

Gabriela Firea a vorbit la emisiunea „Decisiv”, de la Antena 3, despre bilanțul anului 2020 şi a oferit detalii despre cum se va impune PSD pentru ai apăra pe români de austeritate şi de sărăcie în masă.

„Anul 2021 începe sub semnul austerităţii în sensul că o serie de majorări promise rămân în aer pentru anul 2021. Este vorba despre alocaţiile copiilor care în loc de 40% vor fi majorate doar cu 20%. Mai exact, copiii cu vârste cu prinse între 0-2 ani vor primi 427 lei/lună, iar cei cu vârste cuprinse între 2-18 ani vor primi 214 lei/lună.

Şi punctul de pensie ar fi trebuit să crească tot cu 40%, dacă s-ar fi respectat legea pensiilor însă Guvernul a majorat punctul de pensie doar cu 14% în septembrie 2020, iar potrivit programului de guvernare punctul de pensie ar urma să crească în 2021 cu 8%, a spus Firea la Antena 3.

Întrebată dacă crede că vor fi respectate aceste majorări în 2021, Gabriela Firea l-a felicitat pe Cîţu pentru ziua onomastică, însă nu îi urează şi mulţi ani şi ca prim-ministru.

„Eu îi transmit domnului Cîţu ‘La mulţi ani’, pentru că îl chemă şi Vasile. Omeneşte cred că trebuie să fim civilizaţi unii cu ceilalţi, dar în funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani, pentru că din păcate nu are soluţii pentru români şi a dovedit acest lucru în calitate de ministru al finanţelor, pentru că ţara este împrumutată.

Dar, din păcate românilor nu li se spune ce se întâmplă cu acele sume, ce se întâmplă cu aceşti bani. Chiar în noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, de asemenea a pensiilor, a indicatorului de referinţă social pe baza căruia se calculează sumele pentru persoanele cu dizabilităţi, de asemenea venitul minim garantat şi alte prestaţii sociale”, a mai afirmat Firea, adăugând că nu-i dă mai mult de 6 luni acestui guvern.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.