Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban: „Am speranţa că spre jumătatea anului vaccinarea va pune capăt pandemiei!”

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PNL, Ludovic Orban, transmite, într-un mesaj de Anul Nou, că 2020 a fost „poate cel mai greu an din istoria noastră recentă”, „un an de război, pe care încă nu l-am încheiat, dar avem speranţa că se va sfârşi în curând”, el adăugând că speră ca la jumătatea lui 2021 vaccinarea să pună capăt pandemiei.

„A fost un an în care am fost puşi cu toţii la încercare, cetăţeni şi autorităţi, pentru a putea face faţă unei crize cu care omenirea nu s-a mai confruntat. Vreau să îi mulţumesc fiecărui român în parte care, prin conduita şi solidaritatea sa, şi-a adus contribuţia esenţială şi necesară la salvarea vieţii celorlalţi. Poate că fiecare gest individual în parte nu este întotdeauna perceput ca fiind unul semnificativ, dar vă asigur că a fost şi va fi şi în continuare. Trebuie să realizăm că prin comportamentul celor mai mulţi dintre noi, în acord cu măsurile sanitare de protecţie, am reuşit să ţinem sub control pandemia. Este un lucru excepţional de care putem fi mândri ca societate, întrucât doar printr-un efort comun am găsit puterea de a trece peste încercările anului 2020”, a scris Ludovic Orban, în mesajul său.

„Sunt alături de eroii noştri din prima linie şi de personalul medical care au făcut şi fac eforturi supraomeneşti. Acestor oameni le vom rămâne veşnic recunoscători pentru dedicarea de care au dat dovadă, punându-şi viaţa în pericol şi sacrificându-se pentru a-i salva pe semenii lor. Mă gândesc cu durere şi compasiune la familiile celor care au căzut la datorie în această pandemie şi le doresc alinare sufletească”, a adăugat Orban.

„Noul An ne regăseşte în plină campanie de vaccinare şi am convingerea că odată cu finalizarea acestui proces vom reveni la o viaţă normală. Am speranţa că spre jumătatea anului viitor vaccinarea va pune capăt pandemiei şi fiecare dintre noi se va putea bucura pe deplin de interacţiunea socială care ne-a lipsit atât de mult. Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării întrucât este singurul instrument prin care câştigăm, împreună, lupta cu acest virus nemilos. Totodată, este extrem de important să ne menţinem precauţi şi să respectăm regulile sanitare până când vaccinul va produce o imunizare generală în societate”, arată preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.