Gabriela Firea dă lovitura de grație PNL și lui Costel Alexe: „De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»!”

Share:

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a comentat referitor la cererea DNA de a începe urmărirea penală pe numele lui Costel Alexe, fostul ministru al Muncii, acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă.

„În timp ce se plângea la TV de poluarea din București – dar nu făcea nimic concret ca ministru al Mediului pentru a o combate -, Dl Costel Alexe se ocupa de treburi «personale». Tot el si ai lui tipau peste tot : «fără penali în funcții publice”. Deci? Cum rămâne? De la ministrul «Grindă», penele a evoluat la ministrul «Tablă»! ”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Reacţia Gabrielei Firea vine după ce DNA a solicitat să fie începută urmărirea penală faţă de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. Surse judiciare au precizat că este vorba despre vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.