Iranul cere Interpol să emită mandat de arestare internațională pe numele președintelui Trump

0

Autorităţile de la Teheran au cerut Interpol să emită un mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald Trump, pe care îl acuză de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

Iranul a cerut Interpol să emită mandat de arestare internaţional pe numele preşedintelui american Donald Trump în legătură cu uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

„În acest sens, am depus o ”notificare roşie” la Interpol împotriva a 48 de persoane, inclusiv Trump, comandanţi americani şi reprezentanţi ai Pentagonului, precum şi trupele americane în regiune”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt judiciar Gholam Hossein Ismaili.

Interpol, organizaţie fondată în 1923, coordonează operaţiuni de poliţie pentru cele 194 de state membre ale sale. O ţară poate folosi „notificarea roşie” pentru a solicita altor ţări să găsească şi să aresteze o persoană.

Pentagonul a anunţat la data de 3 ianuarie 2020, uciderea puternicului general iranian Qassem Soleimani, însărcinat cu afacerile irakiene în cadrul armatei ideologice iraniene. Qassem Soleimani a murit în timpul unui atac cu rachetă lângă aeroportul din Bagdad, comandat de Donald Trump.

Abu Mehdi al-Mouhandis, numărul doi al coaliţiei Hashd al-Shaabi, a fost ucis şi el în timpul bombardării convoiului pe aeroport.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.