Pariul premierului Cîțu în lupta cu pandemia: „Vom ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi!”

0

Premierul Florin Cîţu le-a transmis, marţi, prefecţilor din toată ţara că etapa a doua a vaccinării împotriva coronavirusului va începe săptămâna viitoare, iar până atunci cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, trebuie să fie gata.

Florin Cîţu a convocat, marţi, videoconferinţă cu toţi prefecţii din ţară. Premierul a vorbit despre accelerarea campaniei şi dacă un ritm mai rapid de vaccinare va fi menţinut, atunci am putea ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.

„Vaccinurile vin. Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. Nu este niciun fel de problemă. Dorinţa noastră este să creştem numărul vaccinurilor pe care le primim săptămânal. Este complicat.

Ştiţi foarte bine că România primeşte vaccinuri, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să creştem numărul de vaccinuri pe care le primim săptămânal. Ele cresc gradual până în martie, dar dorim să avem mai multe pentru că eu cred că dacă păstrăm acest ritm vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate, să facem 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce e foarte bine şi să ne ţinem de ele”, a declarat Florin Cîţu, marţi la videoconferinţa cu prefecţii pe care a avut-o la Palatul Victoria.

Premierul a atras atenţia că pandemia nu s-a încheiat, iar restricţiile trebuie menţinute acolo unde este necesar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.