Când vor fi redeschise școlile? Învățământul online, prelungit până pe 8 februarie!

Share:

Ministrul Educației a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de, miercuri, 6 ianuarie, se va adopta o Ordonanță de Urgență care permite continuarea învățământului exclusiv online până la data de 8 februarie.

Sorin Cîmpeanu susține că se va adopta o Ordonanță de Urgență care va permite continuarea învățământului online până pe 8 februarie, când va începe semestrul II.

Ministrul Educației susține că nu a dorit ca Ordonanța de Urgență să dea posibilitatea prelungirii până la finalizarea anului școlar, acest lucru fiind o dovadă că face tot posibilul pentru redeschiderea cât mai rapidă a școlilor. Cu toate acestea, revenirea elevilor în bănci nu ține de ministrul educației, ci de rata de infectare cu COVID și rata vaccinării în România.

Guvernul va prelungi școala online până pe 8 februarie. Sorin Cîmpeanu susține nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea şcolilor şi totul depinde de analiza făcută la finalul lui ianuarie de către specialişti. Ministrul Educației dorește ca decizia deschiderii școlilor să vină cât mai repede, însă trebuie urmărită evoluția numărului de cazuri COVID, dar și a campaniei de vaccinare.

„După 300 de zile de când avem perturbări în sistemul de Educaţie, e firească întrebarea. Eu îmi doresc cât mai repede decizia deschiderii şcolilor. Hotărârea o vom lua la finalul lunii ianuariei. Trebuie să vedem cum evoluează numărul cazurilor de coronavirus şi cum evaluează campania de vaccinare.

”Am cerut până la jumătatea lui ianuarie disponibilitatea profesorilor de a se vaccina anti-COVID. Peste 10 zile vom avea date clare. Sunt peste 430 de mii de profesori care ar putea să se vaccineze. Măsurile vor fi păstrate indiferent dacă se revine la şcoală” ,  a mai declarat acesta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.