Premierul Cîțu, anunțul așteptat privind redeschiderea școlilor

Share:

Premierul Florin Cîţu a anunţat că şcolile pot fi redeschise pe 8 februarie dacă se va menţine tendinţa de scădere a numărului de infectări cu COVID-19. Şeful Executivului a avertizat că trebuie respectate în continuare regulile pentru a diminua răspândirea virusului SARS-COV-2.

Florin Cîţu a anunţat când se redeschid şcolile, după ce a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna. Premierul a precizat că este posibil ca şcolile să fie redeschise la începutul lunii februarie.

„Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise. Personal cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede.

Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil. Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet trebuie reduse efectele pandemiei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern.

De asemenea, Florin Cîţu a fost întrebat dacă profesorii vor primi un stimulent financiar pentru a se vaccina anti-COVID-19.

„Nu. Nu este un stimulent financiar pentru medici să se vaccineze, este pentru medicii de familie să ajute campania de vaccinare, să înscrie oameni să se vaccineze. Deci, nu”, a răspuns Florin Cîţu,

„În România există un interes pentru vaccinare. Nu luăm în calcul așa ceva. Nu aș merge pe estimări și pe sondaje, mergem pe ce se întâmplă în realitate. Veți vedea că va fi o campanie de vaccinare de succes”, a mai spus Florin Cîțu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.