Europarlamentarul Maria Grapini, lansare de carte: „Un destin comun, Europa şi România”

0

Eurodeputatul Maria Grapini și prof. univ. dr. Nicolae Țăran, analist economic, au lansat, vineri, lucrarea „Un destin comun: Europa și România”, la sediul cabinetului de europarlamentar, situat în Timișoara, str. Barbu Iscovescu nr. 2, et. II, cu respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară.

În cea de-a şaptea carte „Un destin comun, Europa şi România”, europarlamentarul Maria Grapini propune o viziune proaspătă asupra rolului şi oportunităţilor pe care ţara noastră le are în Uniunea Europeană.

Volumul, bazat pe experienţa Mariei Grapini în Parlamentul European, a fost lansat la Timişoara şi face analize minuţioase ale efectelor României la Uniunea Europeană. Volumul conţine de asemenea, iniţiativele legislative ale sale în Parlamentul European.

„Ceea ce pun eu în această carte este responsabilitatea instituţională şi responsabilitatea oamenilor politici care ne conduc de a negocia cu instituţiile europene încât să nu fim cu dublu standard”, a spus europarlamentarul Maria Grapipini.

„Trebuie să ne preocupăm de creşterea natalităţii în România. Trebuie să creezi condiţii. Condiţii pentru tineri să aibe locuinţe, condiţii de infrastructură rurală, de acces la sănătate”, a explicat Maria Grapini.

Volumul este realizat în colaborare cu profesorul Nicolae Ţăran, care propune o nouă viziune asupra Uniunii Europene.

„Noi am pus în evidenţă câteva lucruri pe care comisia europeană, nu înţeleg, de ce nu le ia în seamă. De exemplu, există o politică agrară comună dar nu există o politică demografică comună. Acesta este un mare semn de întrebare. Dorim o Europă comună? Se pare că nu”, a spus profesorul Nicolae Ţăran.

Din cauza pandemiei, volumul a fost lansat la cabinetul europarlamentarului Maria Grapini, în prezenţa unui număr limitat de persoane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.