Kelemen Hunor cere redeschiderea școlilor pe 8 februarie: „Nu putem pierde o generație întreagă!”

0

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, şi-a exprimat speranţa ca şcolile să poată fi redeschise pe 8 februarie, pentru că nu se poate pierde încă un semestru şi „o generaţie întreagă”.

„După vacanţa de iarnă, deci 8 februarie este data la care sper şi vreau să cred că va fi posibil să deschidem şcolile. Am avut astfel de discuţii cu primul-ministru, cu vicepremierul Dan Barna, am discutat şi cu preşedintele Iohannis şi cu ministrul Educaţiei, la şedinţa de Guvern, dacă sistemul de învăţământ este pregătit, poate fi pregătit pentru 8 februarie. Şi toată lumea este de acord, dacă situaţia epidemiologică permite, atunci să deschidem şcolile, elevii să se întoarcă fizic la şcoli. Sigur, dacă nu este posibil în toată ţara, la nivel naţional, atunci trebuie văzut dacă se poate aborda, eu sunt convins că se poate aborda şi regional şi în acele judeţe, în acele localităţi unde rata de infectare nu este mare, acolo, elevii să se întoarcă la şcoală”, a declarat vicepremierul la RFI.

Potrivit acestuia, „există şi varianta să meargă doar cu grădiniţele, clasele primare, clasa a VIII-a şi clasa a XII-a, în prima etapă” şi după aceea să se întoarcă cu toţii la şcoală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.