Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pune „punctul pe i”: Examenele naționale nu vor fi decalate sau anulate!

Share:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi, după consultările cu sindicaliştii din învăţământ şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor din domeniu, că examenele naţionale nu vor fi decalate sau anulate în 2021, informează Romaniatv.net.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că examenele naţionale trebuie să aibă loc la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile.

Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi”, a precizat ministrul Educaţiei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.