Uriașul pariu al lui Victor Ponta

2

Retragerea (temporară) a lui Victor Ponta de la vârful vieții politice nu surprinde. Eșecul de la parlamentare, în urma căruia Pro România nu a reușit să intre în noul Legislativ, nu putea rămâne fără consecințe. Iar Victor Ponta și-a asumat, ca un veritabil lider politic, acest eșec. Fără a căuta țapi ispășitori, fără a inventa scuze și fără a poza într-o victimă.

Nu a existat, dacă privim la campania electorală premergătoare scrutinului din 6 decembrie, un lider politic mai atacat precum Victor Ponta. Foștii colegi din PSD, în frunte cu Ciolacu și Firea, l-au mitraliat non-stop. Liberalii, liderii USR-PLUS, președintele Iohannis au contribuit puternic la denigrarea acestuia. Marea miză, uriașă miză, a fost scoaterea din viața politică a lui Victor Ponta.

Liderul Pro România a fost, în acest război, singur împotriva tuturor! A fost pus în fața unor trădări greu de tolerat. Cazul Mihai Tudose este unul elocvent. Victor Ponta a renunțat la mandatul de europarlamentar în dauna lui Mihai Tudose. În dauna „prietenului, colegului și partenerului” în ale politicii, Mihai Tudose. După ce s-a văzut europarlamentar Mihai Tudose a sărit în barca PSD. Cazurile Daniel Constantin și cel al lui Sorin Cîmpeanu, deveniți, peste noapte, “mari liberali” ultimul ajuns chiar ministrul Educației în Guvernul Cîțu sunt, și ele, grăitoare. Iar exemplele pot continua. Ponta a fost trădat din interior și în contextul unei aroganțe și a unei încăpățânări copilărești care i-au marcat, cu bune și rele, cariera politică.

Cu toate acestea, retragerea (temporară) de la vârful vieții publice nu reprezintă o abdicare politică. Ci un pas demn înapoi cel puțin pentru moment. Convine sau nu unora sau altora, Victor Ponta are incontestabile calități de lider. Are, încă, o notorietate uriașă. Guvernarea Ponta a fost, o spun nu puțini specialiști, cea mai eficientă dintre guvernările postdecembriste în ciuda faptului că premierul Ponta, pe atunci, era extrem de tânăr! În aceste condiții, Victor Ponta mai are multe de spus în politica de vârf. De altfel, sunt convins, că politica mai are nevoie de un lider de calibrul său.

Mai ales că se anunță, din păcate, patru ani grei pentru România. O guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR va fi una plină de scandaluri și interminabile lupte pentru Putere. PSD nu se poate constitui într-o alternativă viabilă. AUR, de asemenea. Tocmai de aceea, sunt convins că Ponta are puterea de a reveni, luându-și revanșa politică. Și va oferi o uriașă surpriză, de această dată în sens pozitiv, la alegerile prezidențiale din 2024…

Nici capitolul Pro România nu pare a fi încheiat. Acest partid a trecut, în ciuda înfrângerii de la parlamentare, peste testul europarlamentarelor și cel al localelor. Are încă mii de primari, consilieri județeni și locali la nivel național. După o perioadă de liniște, sunt convins că Ponta va reveni în forță. Va da semnalul strângerii rândurilor și i va demonstra că rămâne același lider politic puternic care este capabil să învețe din propriile greșeli!

Un editorial de Iulian Badea

 

Citește și
2 Comentarii
  1. Viorica Stefanescu spune

    mult succes ! este nevoie de multa munca de convingere a romanilor care au fost inselati in speranta lor de mai bine —cred ca 4 ani vor fi suficienti ptr a lupta in politica romaneasca care s-a dovedit —un fiasco–

  2. MERCIOIU ion spune

    NE VOM INTOARCE CA FRUNZA SI CA IARBA PRIMAVERI , PRO ROMANIA ESTE PARTIDUL VIITORULUI , PONTA ESTE SINGURA SOLUTIE PENTRU UN VIITOR MAI BUN .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.