Liderul PNL, Ludovic Orban, pune „punctul pe i”: „Desemnarea secretarilor de stat și a președinților de de agentii- pe criterii de competență!”

Share:

Liderii PNL s-au întâlnit vineri să discute despre împărţirea funcţiilor de secretari de stat, prefecţii şi reprezentanţi în agenţii şi oficiile guvernamentale. Liderii din teritoriu au fost convocați la București de premierul Florin Cîțu și președintele PNL, Ludovic Orban, la o întâlnire departe de ochii presei, la o vilă de protocol. Întâlnirea a avut loc după ce și membrii guvernului, au avut, pe rând, întâlniri cu șeful statului, relatează Realitatea PLUS.

Fiecare filială județeană a PNL va putea propune câte un secretar de stat, iar cele care au obținut rezultate bune la alegerile parlamentare ar putea propune și șefi de agenții naționale sau oficii, au stabilit liderii liberali la întâlnirea de la Vila Lac de vineri seară.

Ludovic Orban a explicat cum vor fi propuși secretarii de stat, președinții de agenții în Guvernul de coaliție,  din partea PNL.

„Criteriile de desemnare pe functiile de demnitate publica, e vorba de secretari de stat, președinți de de agentii. Am stabilit reprezentare teritoriala, pentu ca orice filială PNL să propună. S-a format o comisie de evaluare a candidaturilor. Orice filiala poate propune un candidat, cu respectarea criteriilor de integritate, pentru a asigura pe nivelul 2 si 3 a unor oameni de foarte buna calitate”, a punctat președintele liberalilor.

Discuțiile despre împărţirea funcţiilor de prefecţi nu au fost încheiate, spune Orban, astfel că vor mai  fi întâlniri până la cea din coaliţia de guvernare formată din cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR, de săptămâna viitoare.

„În privința prefecților mai trebuie sa mai adâncim discutiile, nu am stabilit o strategie foarte clară, mai discutăm până săptămâna viitoare”, a mai anunțat Ludovic Orban.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.