Alarmant: Mai puțin de 50% dintre angajații din sistemul de învățământ din Capitală acceptă să se vaccineze anti-COVID!

0

În Sectoarele 1 şi 4 din Capitală, sub 50% dintre angajaţi acceptă să se vaccineze. Inspectoratele din toată țara trebuie să raporteze până pe 15 ianuarie care este procentul de consimțământ cu privire la vaccinare în rândul cadrelor didactice, dar și al personalului auxiliar. Din păcate, situația pare a fi similară și în celelalte sectoare ale Capitalei.

Campanie de vaccinare în şcoli. În Sectorul 1 intenționează să se vaccineze 48% dintre angajații unităților de învățământ, în timp ce în Sectorul 4 rata de acceptare a imunizării este de 44%, potrivit educaţieprivată.ro.

Din datele preliminare, reiese că reticența față de  vaccinul anti-COVID a angajaților din sistemul de învățământ rămâne la cote ridicate, inclusiv în cele mai prestigioase școli din București.

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu s-a declarat încrezător cu privire la proporția în care angajații din sistemul de învățământ vor accepta să fie vaccinați.

Cand va fi vaccinarea, vor fi mai multi de 50%, mai mult de jumătate. Nu as merge pe estimări și pe sondaje”, a spus Cîțu, referindu-se la cifrele avansate de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, potrivit cărora doar 56% dintre angajații școlilor doresc să fie vaccinați.

Nu avem un rezultat cu privire la disponibilitatea personalului din învățământ de a se vaccina. Sunt peste 340.000 de angajați. Am lansat o interogare, până în data de 15 ianuarie orele 16:00. Acela va fi rezultatul. nu sondajele in eșantioane mici”, a comentat și Cîmpeanu, în legătură cu acest subiect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.