Barna și Cioloș negociază dur cu PNL și UDMR. USR va obține funcții cheie în 42 de agenții și autorități guvernamentale!

0

USR negociază dur cu liderii PNL și UDMR. După ce a obţinut nu mai puţin de şase portofolii de ministru, partidul negociază la sânge pentru posturile de conducere cu bani mulţi din agenţiile şi autorităţile guvernamentale.

Potrivit Economica, se pare că există o listă care cuprinde 42 de instituții unde USR a cerut și, conform unor surse politice va și obține, posturi de președinte sau director, respectiv vicepreședinte și director adjunct sau membru al directoratului.

USR cere locuri în conducere mai ales în instituţiile care au legătură în primul rând cu ministerele pe care le conduc. Astfel, se solicită posturi de conducere în agenţiile şi autorităţile din Ministerul Sănătății , Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor ( ANAF), Ministerul Energiei sau Ministerul Comunicațiilor dar și în alte structuri importante, cum ar fi Autoritatea pentru Protecția Consumatorului.

Majoritatea posturilor de conducere din aceste entități ale statului vin cu salarii importante, cele mai mari din sistemul bugetar și cel adiacent statului (instituții autofinanțate). De exemplu, la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră salariul președintelui (post cerut de USR) depășește 10.000 de euro lunar. Totodată, USR vrea 17 posturi de președinte sau director general, aria de interes mergând de la UNESCO la Garda de Mediu și Biosfera Delta Dunării.

Citeşte continuarea pe Economica.net.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.