Kim Jong Un, reales secretar general al Partidului Muncitorilor. Sora sa, Kim Yo Jong, exclusă din noul birou politic de conducere!

0

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a fost ales secretar general al Partidului Muncitorilor, la putere, al cărui preşedinte a fost până în prezent, a anunţat luni agenţia oficială KCNA, citată de AFP.

Potrivit analiştilor, această schimbare simbolică a titulaturii îşi propune să consolideze autoritatea lui Kim Jong Un, în contextul în care Coreea de Nord suferă de o gestionare defectuoasă cronică a economiei sale şi este mai izolată ca niciodată din cauza coronavirusului.

Kim Jong Un a fost ales preşedinte al partidului la putere la precedentul congres, în 2016.

Liderul nord-coreean a fost ales în unanimitate, duminică, secretar general al partidului, a informat agenţia oficială de presă nord-coreeană, KCNA. „Toţi delegaţii şi-au exprimat sprijinul deplin” cu o salvă de aplauze, a scris ea.

Această schimbare de titulatură are loc după ce Kim Jong Un s-a angajat miercuri în timpul congresului să consolideze capacităţile de apărare ale ţării, deja o putere nucleară.

Tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, decedat în 2011, a rămas secretar general etern al partidului, în timp ce bunicul lui, Kim Ir Sen, fondator al Coreii de Nord şi mort în 1994, este preşedintele tern al ţării.

Pe de altă parte, congresul Partidului Muncitorilor a ales un nou birou politic care nu o include Kim Yo Jong, sora mai mică şi consilieră a lui Kim.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.