Ludovic Orban: „Florin Cîţu este o garanţie a faptului că măsurile active şi proiectele începute în guvernarea anterioară vor continua!”

0

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că l-a susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier deoarece acesta prezintă garanţii de încredere în faţa partenerilor europeni.

Ludovic Orban a explicat care au fost motivele pentru care a ales să-l susţină pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier al României.

„Florin Cîţu are o activitate în care s-a profilat ca liberal, chiar dacă nu era membru al partidului, mai veche. Florin Cîţu prezintă garanţii de încredere în faţa partenerilor europeni deoarece a fost implicat în toate discuţiile şi în toate negocierile, în faţa finanţatorilor internaţionali, în faţa sistemului financiar bancar, în faţa mediului de afaceri.

Să nu uităm că Florin Cîţu împreună cu mine suntem cei care am reuşit să salvăm ratingul de ţară în nişte condiţii extrem de dificile, făcând nişte sacrificii care ne-au condus inclusiv la pierderea de voturi”, a declarat preşedintele PNL, luni seară, la B1 Tv.

În acest context, fostul premier a spus că nu este „surprinzător” ca fostul deţinător al portofoliului Finanţelor să fie desemnat şi susţinut pentru funcţia de prim ministru, întrucât el continuă politicile de relansare economică şi politicile „prudente în materie de echilibru bugetar” începute de Guvernul anterior.

Ludovic Orban a menţionat Florin Cîţu este o garanţie a faptului că măsurile active şi proiectele începute în guvernarea anterioară vor continua.

Întrebat dacă premierul în funcţie se consultă cu partidul în privinţa deciziilor luate, liderul liberal a răspuns că premierul participă la toate reuniunile PNL, iar în partid se discută inclusiv strategia privind priorităţile guvernamentale.

„Premierul este parte din Biroul Politic Naţional. Trebuie să respecte programul de guvernare. Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul (…) dar aici domnul Cîţu participă, îşi poate spune un punct de vedere, îşi poate pune amprenta”, a mai explicat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.