OMS, anunțul așteptat despre așa-numita „imunitate de turmă” a populației împotriva COVID-19

0

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că, în ciuda programelor de vaccinare împotriva noului coronavirus care se desfășoară la nivel mondial, este puțin probabil ca așa-numita imunitate de turmă a populației să se dezvolte anul acesta. 

”Chiar dacă vaccinurile încep să-i protejeze pe cei mai vulnerabili, nu vom atinge niciun nivel de imunitate a populației sau imunitate de turmă în 2021”, a declarat Soumya Swaminathan, om de știință în cadrul OMS.
Sursa citată a precizat că este posibil ca în unele țări să se dezvolte această imunitate de turmă, dacă se va vaccina mare parte a populației, acest lucru nu va fi suficient pentru a proteja oamenii din întreaga lume.

Imunitatea de turmă presupune vaccinarea a până la 80% din populație.

Deși în unele țări se desfășoară campanii masive de vaccinare, în țările mai sărace vaccinul împotriva noului coronavirus nu a ajuns deocamdată. Agenția pentru sănătate a ONU a anunțat că vaccinările în cele mai sărace țări ale lumii ar putea începe luna aceasta sau în februarie, a declarat Dr. Bruce Aylward, consilier al directorului general al OMS. Reprezentantul Organizației a reiterat apelul la un ajutor internațional pentru aceste state.

În Europa și SUA, campaniile de imunizare cu vaccinurile aprobate de la Moderna și Pfizer/BioNTech au început lent din cauza restricțiilor de aprovizionare și producție, dar și a dificultăților logistice pe care vaccinarea în masă le presupune, notează Europa Liberă.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.