Premierul Cîțu, implicare totală. România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin produs de Pfizer!

0

Premierul Florin Cîțu anunță că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin produs de Pfizer. Dozele fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel european, susține premierul. 

Informația a fost făcută publică de premier pe pagina sa de Facebook. În acest context, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru derularea campaniei de imunizare a populației.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer și contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viață normală”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Progrămările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00. Vaccinarea începe de vineri în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de vineri pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.