Fost europarlamentar PDL, Marian Zlotea, opt ani și jumătate de închisoare

Share:

Fostul europarlamentar PDL și șef al Autorității Sanitar-Veterinare, Marian Zlotea, a fost condamnat miecuri la 8 ani și jumătate de închisoare, pentru corupție. Sentința Curții de Apel este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Zoltea a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. În perioada cât a fost șef al ANSVSA, el îi obliga pe salariații Autorității să dea, lunar, bani pentru PDL.

Inițail, fostul europarlamentar fusese condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă.

„Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian,” se arată în minuta ședinței.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.