Iohannis, anunțul așteptat de milioane de elevi, profesori și părinți: „Majoritatea școlilor se vor redeschide pe 8 februarie”

1

Președintele Klaus Iohannis a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulți miniștri, în frunte cu premierul Florin Cîțu, pentru a analiza posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie. După întâlnire, președintele a declarat că începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

”Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, mininstrul Educației, ministrul Sănătății. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Am ajuns în unanimitate la o concluzie importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel”, a anunțat Klaus Iohannis.

”Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul 2, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul prima 1-4 și 8-12. Localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu.

Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Acestea sunt concluziile principale. Câteva lucruri despre universități: decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară. Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare. În 2 februarie vom face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie. Dacă evoluția pandemiei va fi ca în ultimele săptămâni, se va intra pe scenariul pe care tocmai l-am descris”, a mai spus președintele.

Pe lângă premier, la întâlnire au participat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful DSU, Raed Arafat.

Citește și
1 Comentariu
  1. Mihaila Bogdan spune

    Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii doamna Carmen Moldovan a spus foarte clar ca nu se redeschid scolile Domnul Iohannis se joaca cu sanatatea copiilor in plina iarna .Ar trebui sa se intereseze de alte probleme cum ar fi pensiile.Mai rog presedintelui sa nu se mai bage unde nu-i fierbe oala.
    Al doilea punct de vedere pe care trebuia sa faca presedintele nu trebuia sa-i cheme pe ministrii aici CCR trebuia sa se autosesizeze si sa il suspende

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.