Liberalul Rareș Bogdan avertizează: „Cea mai mare preocupare în PE este să nu se întâmple în Europa ce s-a întâmplat pe reţelele sociale din SUA””

0

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat miercuri că, în acest moment, una dintre principalele preocupări din Parlamentul European se referă la modul în care se poate acționa astfel încât în Europa să nu se poată întâmpla ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din Statele Unite.

Rareş Bogdan a făcut declaraţia în contextul suspendării conturilor de pe rețelele sociale în cazul președintelui american în exercițiu, Donald Trump, după violențele de la Capitoliu, iar îngrijorarea eurodeputaților este legată de posibilitatea ca astfel de măsuri să poată fi luate și în spaţiul UE.

”Deocamdată discutăm în grupul PPE. Practic, cea mai mare preocupare în Parlamentul European, în momentul ăsta, pe lângă chestiunile legate de COVID și finanțări, este legată, culmea, despre cum în Europa să nu se poată întâmpla ceea ce s-a întâmplat pe marile rețele sociale din Statele Unite.

Sigur, semnalul de alarmă l-a tras ultima reglementare Twitter și Facebook, cu privire la Donald Trump, dar este o chestiune care ridică semne de întrebare cu privire la forța pe care anumiți CEO ai unor mari rețele de comunicații în zona social media le au în acest moment și dacă – nu vorbim de personajul Trump, nu vorbim de comportamente – un CEO de companie, că se numește Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, poate să acționeze în felul în care a acționat Mark Zuckerberg în momentul în care a șters un cont cu 77 de milioane de urmăritori”, a declarat Rareș Bogdan la B1TV.

Rareş Bogdan a amintit, în acest context, și de faptul că în ultimele zile mai mulți lideri europeni s-au pronunțat pe acest subiect, dezaprobând măsurile luate de giganții din zona tehnologiei.

”Au fost poziții foarte dure, venite și de la Michel Barnier, negociatorul Uniunii Europene cu Marea Britanie pe Brexit, și de la Angela Merkel și de la foart mulți lideri europeni. Una dintre discuțiile pe care le vom avea va fi legată de această chestiune, astfel încât în Europa să nu se poată întâmpla astfel de acțiuni, deci să fie o reglementare la nivel european”, a adăugat Rareș Bogdan.

La începutul acestei săptămâni, cancelarul german, Angela Merkel, a transmis că decizia Twitter și Facebook de a închide conturile lui Donald Trump este una ”problematică”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.