Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, avertisment legat de vaccinare: „Nu lipsa clienţilor la vaccinare va fi marea problemă a României, ci stocurile limitate!”

0

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că nu lipsa „clienţilor” la vaccinare va fi marea problemă a României, ci stocurile limitate din preţiosul ser.

Avertismentul lui Vlad Voiculescu legat de vaccinare. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că principala problemă pe care o va avea România în perioada următoare nu o va reprezenta capacitatea de vaccinare, ci numărul vaccinurilor pe care ţara le va avea la dispoziţie, în contextul în care numărul de vaccinuri este mic în toată lumea. Voiculescu spune că România va păstra tot timpul un stoc de vaccin pentru cei care au nevoie de rapel şi anunţă că săptămânal, în perioada următoare, vor ajunge în ţară 180.000 de doze noi.

„Peste o săptămână de acum încolo putem să ne întâlnim şi o să vorbim de cu totul alt tip de probleme. Nu o să vorbim despre oameni care nu vor să se vaccineze, ci o să vorbim despre cantitatea prea mică de vaccin. Nu am nici cea mai mică îndoială că principala problemă pe care o să o avem în perioada următoare este cantitatea mică de vaccin. Şi trebuie să spunem, nu România are o cantitate mică de vaccin, ci toată lumea asta mare”, a fost avertismentul lui Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR1, în emisiunea ”România 9”.

Ministrul Vlad Voiculescu a menţionat că există în prezent un stoc şi va exista tot timpul un stoc de vaccin, care este păstrat pentru rapel.

Vlad Voiculescu a menţionat că România va primi săptămânal 180.000 de doze de vaccin şi că nu îşi pune problema că România nu are capacitatea de administra această cantitate. El a afirmat că dozele de la cei doi mari producători care au vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană vor veni în paralel în ţară, exprimându-şi speranţa că şi alte vaccinuri vor primi avizul pentru a fi puse pe piaţă.

Ministrul Sănătăţii crede că se va ajunge la un grad ridicat de imunizare „mai devreme sau mai târziu” şi apreciază că, pe măsură ce vor vedea în jurul lor cunoştinţe care s-au vaccinat şi cărora nu li s-a întâmplat nimic rău, unii dintre cei care iniţial au afirmat că refuză imunizarea se vor răzgândi în această privinţă.

Voiculescu a precizat că România a început să vaccineze şase persoane dintr-o doză de vaccin de la Pfizer, iar faptul că s-au administrat doar pentru cinci persoane a fost „o chestiune de reglementare”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.