Liderii USR-PLUS merg pe mâna lui Ivan Patzaichin. Cioloș: „Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării!”

0

USR-PLUS anunţă iniţierea unui proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianţei după negocierile cu partenerii de coaliţie.

Conform unui comunicat al USR-PLUS, pentru începerea procesului de recrutare, cei doi copreşedinţi ai Alianţei i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitaţia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi persoane „cu preocupări reale” în ceea ce priveşte destinul Deltei.

„Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional şi elementele de competenţă necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării”, a precizat sursa citată.

Potrivit USR-PLUS, Ivan Patzaichin a răspuns afirmativ acestei invitaţii.

Alianţa apreciază că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD „prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural”, implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice.

„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv naţional şi chiar european prin valoarea şi mărimea finanţărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociaţii de pescari, asociaţii care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtăşită pentru viitorul Deltei şi o colaborare strânsă între comunitate şi administraţie”, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedinte USR-PLUS, deputat european şi preşedintele grupului Renew Europe din PE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.