China bate record după după record: Tren de viteză (foarte mare) ce poate depăși 600 de kilometri pe oră!

0

China a lansat un prototip al unui tren de viteză foarte mare, ce poate atinge chiar și 620 de kilometri pe oră.

China a lansat un prototip al unui tren de viteză foarte mare, ce poate atinge chiar și 620 de kilometri pe oră.

Trenul Maglev a fost testat de curând și lansarea lui face parte din planul chinezilor de a asigura transport rapid în marile orașe.

Pentru a funcționa are nevoie de energie la temperatură înaltă. Trenul e foarte elegant, are o lungime de 21 de metri. Cercetătorii au construit și 165 de metri de cale ferată pentru a face o demonstrație publică cu trenul.

Chinezii au dezvăluit că acest prototip ar putea deveni chiar mai rapid decât avionul, inclusiv pe distanțe de peste 1.000 de kilometri, conform CNN.

Vicepreședintele Universității Southwest Jiaotong, profesorul He Chuan, unul dintre cei care au lucrat la acest prototip, a spus că trenul ar putea deveni operațional în aproximativ 3-10 ani.

China găzduiește cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care se întinde pe mai mult de 37.000 de kilometri, și cel mai rapid tren care operează comercial, Shanghai Maglev. Primul tren Maglev de mare viteză al țării a început să funcționeze încă din 2003. Cu o viteză maximă de 431 km pe oră, trenul leagă Aeroportul Pudong și Drumul Longyang din partea de est a Shanghaiului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.