Lia Olguța Vasilescu, revoltată: „Nu s-a recalculat nicio pensie din cele 3 milioane de dosare aflate pe rol!”

0

Primarul Craiovei spune că nu s-a recalculat nicio pensie din cele 3 milioane de doaare aflate pe rol. Despre vaccinare, Lia Olguţa Vasilescu spune că mai aşteaptă deoarece au alţii mult mai nevoie de imunizare în acest moment.

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii şi actual primar al Craiovei, a arătat că procesul de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă în urmă cu un an, la 1 ianuarie 2020.

„În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare”,  a spus Vasilescu, arătând că dincolo de creşterea punctului de pensie, procesul de recalculare trebuia să elimine inechităţile din sistem.

„Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei”, a indicat Vasilescu spre fostul guvern Orban, la Antena 3.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.