Nicușor Dan le spune adevărul bucureștenilor în privința frigului din apartamente: „Fie se merge sub parametri, fie se forţa reţeaua cu riscul ca ea să crape!”

Share:

Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. „Sunt două avarii minore pe reţeaua secundară. Ne e frică să nu crape reţeaua”, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, afirmă că frigul din apartamentele bucureştenilor se datorează unei decizii luate la nivelul administraţiei locale. Autorităţile se tem că reţeaua va crăpa.

În acest moment există două avarii minore pe reţeaua secundară care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii. Însă există multe locuri în Capitală care au furnizarea sub parametri. A fost o decizie care s-a luat. Există două alternative: fie se merge sub parametri, fie se forţa reţeaua cu riscul ca ea să crape. Se poate produce mai mult, se poate pune presiune, dar ne e teamă ca atunci când e frig afară să se întâmple avarii şi să rămână multe blocuri fără căldură„, a declarat Nicuşor Dan.

Referitor la cei 260 km de reţea de termoficare care urmează să fie reabilitaţi, edilul a precizat că nu poate spune cu certitudine câţi vor fi reabilitaţi în cursul anului 2021, însă îşi doreşte ca măcar primii 60 km să beneficieze de reabilitare. „Nu e, însă, o promisiune, vom şti la începutul lunii februarie„, a precizat edilul.

De asemenea, primarul general a adăugat faptul că, pe lângă cei 260 km de reţea care urmează să fie reabilitaţi în viitorul apropiat, primăria mai dispune de 200 milioane fonduri pentru reabilitarea a încă 240 km reţea.

În următorii 6-7 ani, ar trebui să ajungem să avem întreaga reţea schimbată, însă calitatea serviciului se va îmbunătăţi semnificativ după aceşti primi 260 km„, a mai spus primarul general.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.