Scandal uriaș: Mai mulți lideri europeni și americani cer „eliberarea imediată” a lui Alexei Navalnîi

Share:

Mai mulți lideri europeni și americani au condamnat pe platforma Twitter arestarea lui Alexei Navalnîi imediat ce acesta a ajuns în Rusia. Conform site-ului Europa Liberă, în lumea întreagă, reținerea lui Navalnîi a provocat un val de critici și de cereri pentru eliberarea sa imediată și fără condiții. 

Jake Sullivan, viitorul consilier pentru securitate naţională al noului preşedinte american Joe Biden a reacționat pe Twitter, unde a scris că Alexei Navalnîi  „trebuie eliberat imediat”.

„Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere. Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită”.

Secretarul de stat în funcție al SUA, Mike Pompeo, a cerut într-o declarație făcută duminică „eliberarea imediată și necondiționată” a lui Alexei Navalnîi.

Pompeo a declarat că Statele Unite au urmărit detenția lui Navalnîi cu „îngrijorare gravă”, numind-o „cea mai recentă dintr-o serie de încercări de a-i reduce la tăcere pe Navalnîi și alte figuri ale opoziției și voci independente care critică autoritățile rusești”.

NU au lipsit nici reacțiile de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut și el, tot pe Twitter, autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnîi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.