Guvernul Cîțu, contestat la CCR de grupurile parlamentare ale AUR. Curtea a amânat decizia!

0

Grupurile parlamentare ale AUR au sesizat Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern.

În ședința din data de 19 ianuarie 2021, Curtea Constituțională a amânat, pentru ședința din 26 ianuarie 2021, judecarea sesizărilor de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, sesizări formulate de Grupurile parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor din Camera Deputaților și, respectiv, din Senat.

Guvernul Cîţu are parte de prima contestare. Curtea Constituţională discută marţi sesizarea Alianţei pentru Unirea Românillor (AUR) privind hotărârea Parlamentului 31/2020 prin care a fost acordată încrederea Guvernului condus de premierul Florin Cîţu.

Liderul senatorilor AUR Claudiu-Richard Târziu a anunţat, în plenul reunit în care a fost acordat votul de încredere pentru Guvernul Cîţu de către Parlament, că grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la faptul că nu au fost îndeplinite, formal, procedurile legale pentru învestirea Cabinetului Cîţu.

„De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a adăugat Târziu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.