Angela Merkel, restricții fără precedent împotriva combaterii pandemiei

Share:
Germania a prelungit și a întărit lockdownul. Oamenii, obligați să poarte alt tip de măști, decât cele clasice, în magazine și autobuze.
Cancelarul Angela Merkel a anunțat că lockdownul a fost prelungit până pe 14 februarie și vor fi introduse reguli suplimentare.  Restaurantele, multe instituții, inclusiv culturale, si magazinele neesențiale rămân închise.
Măștile medicale – adică măștile chirurgicale sau cele de protecție superioară FFP2 – vor fi acum necesare în transportul public sau în magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile cărora li s-au permis să rămână deschise, cancelarul Angela Merkel avertizând că ţara sa trebuie să ”acţioneze acum” pentru a preveni creşterea numărului de cazuri de COVID-19, transmite miercuri dpa.

Închise vor rămâne și școlile. De asemenea, restricțiile de circulație rămân neschimbate.Întrunirile private cu o altă persoană sunt permise numai în afara propriei locuinţe, comparativ cu cinci din alte gospodării, cum era prevăzut până acum. Restricţiile de călătorie pe o rază de 15 kilometri de la domiciliu vor fi puse în aplicare în districtele în care incidenţa virală depăşeşte cele 200 de noi cazuri de infecţii la 100.000 de locuitori.

Măsura este o încercare de a opri transmiterea coronavirusului și de a preveni propagarea în țară a variantelor de virus considerate a fi mai contagioase.

Aceste măsuri vor fi aplicate până pe 15 martie, a  anunţat Cancelarul Angela Merkel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.