Ludovic Orban păstrează controlul în PNL. Marea majoritate a filialelor îl susțin la șefia partidului!

Share:

După ce prim-vicepreședinte al PNL Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, au cerut public înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia partidului, unii lideri liberali s-au grupat, neoficial, în jurul combatanților. Doar șapte filiale ar susţine înlăturarea lui Ludovic Orban de la şefia PNL, conform unor surse  din PNL. Ludovic Orban a anunţat marţi că nu intenţionează să demisioneze şi că până la viitorul congres PNL „eu sunt preşedintele partidului”.

„Preşedintele PNL este ales de Congres, PNL a avut Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a precizat Orban.

„În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia, aştepată de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a mai spus liderul PNL.

Orban ar beneficia, deja, de sprijinul a 22 de organizații județene. Există şi un număr mai mic de filiale indecise, care așteaptă să se poziționeze în funcție de felul în care vor evolua ostilitățile.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a spus Rareș Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Rareș Bogdan a criticat modul în care Ludovic Orban conduce partidul și ia deciziile, denunțând comportamentul discreționar al acestuia.

Și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a cerut demisia lui Orban.

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că Ludovic Orban trebuie să fie tratat ca un om politic responsabil şi că nu este nevoie ca acesta să îşi dea demisia.

Gheorghe Falcă este de părere că Ludovic Orban nu ar trebui să-şi dea demisia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.