Marcel Ciolacu se opune inițiativei ministrului Stelian Ion de desființare a Secției Speciale

0

Marcel Ciolacu a criticat iniţiativa ministrului Justiţiei ce vizează desfiinţarea Secţiei Speciale pe motiv că România se află într-o „criză economică evidentă”. Preşedintele PSD a amintit că CSM a dat aviz negativ pe unui proiect similar.

Marcel Ciolacu a precizat că PSD se opune desfiinţării Secţiei Speciale deoarece „priorităţile românilor sunt cu totul altele în acest moment”.

„Avem o criză economică evidentă şi prioritatea acestui Guvern a devenit deodată Secţia Specială. Vreau să fiu bine înţeles. Secţia Specială nu vizează politicienii sau dosarele penale ale politicienilor, nici amnistii, nici graţieri.

Noi vorbim aici de indenpedenţa magistraţilor. Nu poţi să vorbeşti de un act de justiţie corect atâta timp cât nu ai independenţa magistraţilor. A mai fost o propunere de desfiinţare a Secţiei Speciale, unde CSM a dat aviz negativ”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Preşedintele PSD a amintit că în CSM sunt şi judecători şi procurori, iar „responsabilitatea politicienilor e să ţină cont de asociaţiile profesionale”,

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.