Premierul Cîțu îl pune la punct pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

0

Premierul Florin Cîțu afirmă că în interiorul Executivului au fost tensiuni între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, însă Cîțu susține că ministrul Sănătății nu are atribuții în ceea ce privește activitatea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, care se află în subordinea prim-ministrului.

Florin Cîțu vine cu lămuriri cu privire la tensiunile între Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță. Întrebat în cadrul unui interviu despre eventualele tensiuni între el și Voiculescu, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că este normal să existe opinii diferite.

Acesta subliniază că la urechile sale nu au ajuns problemele cu cei doi. Acesta a avertizat însă că activitatea comitetului pe care îl conduce Valeriu Gheorghiță este în subordinea sa, nu a ministrului.

„Nu am auzit așa ceva. Știți foarte bine că acest comitet este în subordinea premierului. La mine nu a ajuns așa ceva. Am văzut discuții importante de unde au ieșit multe comunicate și soluții. Că oamenii discută și au opinii diferite este normal când încerci să faci un lucru bun. Am încurajat dezbaterea. Dar nu are nicio atribuție domnul ministru al Sănătății dacă domnul Gheorghiță pleacă sau nu. Lucrurile sunt separate clar”, a declarat Florin Cîțu, la Europa FM.

Valeriu Gheorghiţă a reiterat că nu există tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta spune că a fost vorba doar despre „discuții punctuale”.

„În general sunt o persoană care nu am tensiuni cu nimeni şi nici nu fac ameninţări, deci nu este cazul. Sunt discuţii punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătăţirea activităţii strict din punct de vedere tehnic pentru campania de vaccinare.(…) Între mine şi domnul Vlad Voiculescu, domnul ministru, nu există tensiuni”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Gheorghiță a  infirmat de asemenea că ar fi ameninţat cu demisia, dacă ministrul Voiculescu i-ar lua atribuţiile legate de campania de vaccinare, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.